Les fonts del Garona

Una ruta pels paisatges que envolten el riu

El programa “Les Fonts de la Garona” és un recorregut a peu per senders de Camins Vius per poder conèixer les 3 zones que es consideren naixement d’aquest riu, que amb origen a la Val d’Aran aboca les seves aigües després de 600km a l’Oceà Atlàntic a la ciutat francesa de Bordeus.

El naixement del riu Garona, igual que altres rius importants del món, ha donat lloc a través dels temps de diverses interpretacions, fruit de les tradicions i dels coneixements del home. A la Vall d’Aran, a la zona del Pla de Beret a 1.850m, es troba el Uelh deth Garona, una font que ha estat considerada tradicionalment com el naixement del riu. Però si veiem les dades geogràfiques que situen sempre el naixement al lloc mes alt i de major recorregut del riu, el naixement geogràfic del Garona està situat a la capçalera de la vall de Ruda, als Lacs de Saboredo i Port de Ratera a 2.580m d’alçada.
I des que en 1.931 el geòleg francès Norbert Casteret, descobrís que les aigües que sorgeixen en els Uelhs deth Joeu a l’Artiga de Lin provenien de les aigües de fusió de la glacera de l’Aneto, ha donat lloc al fet que també es situï en aquesta zona el naixement del riu.

Itinerari bàsic

Dia 1

Arribada a Vielha
Recollida de la documentació i arribada a l’allotjament.

Dia 2

Vielha – Bagergue
Distància: 12km
Temps estimat: 4 h 30 min

Partim del centre de la Vall d’Aran a 977m per a remontar el riu Garona pel Camin Reiau i endinsar-nos al Naut Aran, per acabar a Bagergue a 1.419m. El camí ens farà viatjar al segle XI i XI passant aprop de cases senyorials, antics castells i esglèsies romàniques.

Dia 3

Bagergue – Pla de Beret – Orri – Vielha
Distància: 8km
Temps estimat: 3 h 30 min

De Bagergue al Uelh deth Garona en el Pla de Beret (1.850m) i des d’allà a Orri i Baqueira 1.500.

Dia 4

Vielha – Pont de Locampo – Llacs de Saboredo
Distància: 12km
Temps estimat: 4 h 30 min

De Vielha al Port de Locampo en la Vall de Ruda (transfer amb coche de 20km). Del Pont de Locampo (1.705m) al Refugi i Llacs de Saboredo (2.320m).

Dia 5

Recorregut circular a l’Artiga de Lin
Distància: 3km
Temps estimat: 1 h 30 min

Farem un recorregut circular per un dels paisatges més i espectaculars de la Vall d’Aran. Sortim des dels impressionants Uelhs deth Joeu (1.393m) fins l’Artiga de Lin i al Pla de la Artiga (1.490m).

Qué inclou el Preu?

+ Allotjament en el regim escollit de mitja pensió o pensió completa
+ Transport d’equipatge entre allotjaments (1 maleta fins a 20 kg per persona)
+ Assegurança d’accidents i d’assistència
+ Mapa i dossier de ruta

*Opció d’afegir alguna activitat com ara rafting, barrancs, una via ferrata,etc.

u

Tens algun dubte?

Envia’ns un correu a info@caminsvius.com o truca’ns al + 34 973 64 24 44