Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un dels quinze espais naturals inclosos en la Xarxa de Parcs Nacionals d’Espanya i l’únic Parc Nacional de Catalunya. La seva superfície de més de 40.000 ha està repartida entre quatre comarques que tenen un ric patrimoni natural i cultural: l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i la Val d’Aran. És la representació més genuïna de l’alta muntanya i és únic per la majestuositat dels seus paisatge i per la seva riquesa en paisatges, flora i fauna.

Les seves valls, envoltades de pics de més de 3.000 m d’alçària, atresoren una magnífica representació de tots els elements que caracteritzen l’alta muntanya pirinenca, tant en les seves formacions geològiques com en la seva flora i fauna. L’aigua és potser l’element més característic del Parc, sigui en forma de neu, rius, cascades o formant part dels més de 200 estanys que estan repartits per la seva geografia i que donen a aquest espai natural de protecció especial un caràcter únic i irrepetible.

Ofereix, durant tot l’any, un programa d’activitats molt complet i adaptat a tots els públics: sortides amb guies interpretadors, excursions amb raquetes de neu a l’hivern, jornades, exposicions, etc.

" Des del punt de vista cultural, al Parc Nacional no solament hi ha animals i plantes sinó que també hi ha paraules a tots els indrets, hi ha llegendes i maneres de fer relacionades amb l'element humà que és un dels actius més importants de casa nostra. "

Pep Coll

La travessa dels Encantats pel Parc Nacional

Una ruta a peu autoguiada de 5 etapes que et portarà pels camins històrics que travessen el Parc per les zones de major bellesa.

Dades d'interés del Parc

Web oficial del Parc Nacional

pnaiguestortes@gencat.cat
info.aiguestortes@oapn.es

Telèfons d'interés

Centre d’informació de Llessui
+ 34 973 62 17 98
Centre d’informació de Senet La Serradora
+ 34 973 69 82 32
Casa del Parc de Boí
+ 34 973 69 61 89
Casa del Parc d’Espot
+ 34 973 62 40 36

Planòls

Plànol del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
Visualitza

Plànol-Guia del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
Visualitza